Rodinný dům / Pustějov

Studie: 2018

Pří návrhu tohoto rodinného domu bylo stěžejní umístit v rámci jednoho objektu jak obytnou část domu, tak garáž, kryté stání, zákoutí pro grilování a také terasu. Stmelením těchto funkcí bylo dosaženo volné zahrady, která je uzavřena linií jehličnatých stromů. Volná část zahrady před domem bude řešena částečně jako užitková a relaxační zahrada.

Obytný prostor v přízemí je přímo navázán na velkou terasu, která bude do budoucna pravděpodobně doplněna koupacím jezírkem. Vstup na zahradu a ke grilovacímu zákoutí bude možný na zadní straně domu, kde je také umístěna ložnice s výhledem na stávající jehličnatou výsadbu. Horní patro domu je věnováno částečně pro hosty a také velké pracovně. Prostor nad garáží bude využíván jako půdní úložný prostor a druhá část jako zkušebna pro vášnivého bubeníka, který bude propojen venkovní lávkou do pracovny.